Na základě akreditace: MSMT-28459/2019-1/304, platné od: 19.9.2019 do: 17.9.2022
Cena:
50 000,- Kč (DPH 0%)
Délka kurzu:
300 hodin (38 dní) a zkouška 20 hodiny – teorie 120 hodin a praxe 180 hodin
Minimální počet účastníků: 5
Požadované vzdělání:
Ukončené středoškolské vzdělání, další předpoklady: platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství (Oboje je nutné doložit před nástupem na kurz)
Absolvent zná:
potravinářské suroviny k výrobě piva a jejich správné skladování; technologii výroby piva a sladu; potravinářskou chemie a její správné užívání; hygienu potravin.
Absolvent umí:
Ovládá zařízení ve výrobě piva; Provádění odběru vzorků při výrobě piva a smyslové posuzování jejich jakosti; Volba technologických podmínek a parametrů v pivovarnické výrobě; Seřizování, ošetřování a údržba pivovarských strojů a zařízení; Posuzování jakosti surovin a polotovarů pro výrobu piva; Obsluha zařízení na výrobu piva; Posuzování hodnot parametrů kvasného procesu v pivovarnické výrobě; Příprava surovin pro výrobu piva a sladu; Návrhy a sestavení receptur jednotlivých typů piv.
Aktuálně jsou vypsány dva běhy. Šestý a sedmý.
6. víkendový běh
6. víkendový běh od 25.2.2022, do 24.4.2022 Změna termínů vyhrazena.
Teoretická zkouška: 24. duben 2022, test psanou formou.
Praktická zkouška: jednotlivé várečné dny v 11. duben 2022 – 17. duben 2022, samostatné Vaření pod dohledem lektora (bodový systém, maximálně 16 hodin)
Kurz v PDF
7. víkendový běh
7. víkendový běh od 13.5.2022, do 17.7.2022 Změna termínů vyhrazena.
Teoretická zkouška: 17. července 2022, test psanou formou.
Praktická zkouška: jednotlivé várečné dny v 4. července 2022 – 10. července 2022, samostatné Vaření pod dohledem lektora (bodový systém, maximálně 16 hodin)